thaise curry

Curry’s maken – dat kunnen ze wel in Thailand! Kruidige geuren komen je tegemoet terwijl onze boerin Khun Orapin zelfverzekerd de groenten omschept in de wok op het gaspitje. Een scheut kokosmelk erbij en de Thaise curry is bijna klaar om opgediend te worden. Ook Khun Orachan draait haar hand niet om voor een goede Thaise curry. Maar hoe zit het met het verhaal achter de onze Thaise curry?

Wie zijn onze boerinnen die de ingrediënten verbouwen en waar worden de kruidenpasta’s gemaakt? Mister Kichten’s Daan, Igor en Maarten brachten een bezoek aan onze Thaise boerinnen om ze een handje te helpen bij de oogst. Om zo met eigen ogen te zien hoe zij door een vast inkomen nu kunnen overstappen op biologische teelt en altijd trainingen kunnen volgen.

De experts: Khun Orachan en Khun Orapin

Voordat er bij jou een geurige Thaise groene curry, rode curry of gele curry op tafel staat, gaan eerst onze Thaise boeren en partners druk aan de slag. Wist je dat de hele keten van onze Thaise curry – van het verbouwen van de ingrediënten, het bereiden van de kruidenpasta tot het verpakken – in Thailand plaatsvindt? De ingrediënten zoals laos en citroengras worden verbouwd in Sisaket in het Noord-Oosten van Thailand. We werken daar met vaste boerinnen zoals Khun Orapin (peperboerin) en Khun Orachan (laosboerin). Zij weten als de beste hoe je de lekkerste pepers en laos moet verbouwen.

Al onze Thaise Curry's

Van Sisaket naar Bangkok

Wanneer alle ingrediënten zijn geoogst voor de Thaise curry kruidenpasta, worden ze naar de productielocatie vlakbij Bangkok gebracht. Daar maakt onze Thaise samenwerkingspartner KRS van alle ingrediënten een kruidenpasta zodat jij thuis de lekkerste Thaise curry er mee kunt maken. Wist je trouwens dat al onze kruidenpasta’s vegan zijn en geen kunstmatige toevoegingen hebben?

 

Inmiddels werken we al jaren samen met Khun Orapin, Khun Orachan en KRS voor al onze Thaise curry’s. Maar hoe start je zo’n eerlijke handelsketen? We leggen het uit in onze video.

Youtube video

Het verhaal achter onze Thaise Curry met Mister Kitchens

Grote kans dat je Mister Kitchen kent. Ze hebben verschillende producten bij Albert Heijn waaronder pindakaas en ander broodbeleg. Daan, Igor en Maarten zijn receptenmakers en gaan graag op zoek naar de verhalen achter een bijzondere merken. Zo gingen ze ook op zoek naar het verhaal van onze Thaise curry. Het volledige artikel over hun ervaringen vind je in de Allerhande van oktober 2018, te halen in iedere Albert Heijn t/m half november.

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.