Een doordeweekse avond die om iets extra’s vraagt? Deze ovengebakken kip met Sweet Chili Saus brengt een tropische touch naar je eettafel. De combinatie van sappige kip, frisse ananas en de pittig-zoete saus zorgt voor een onweerstaanbare smaaksensatie.
Benieuwd naar andere gerechten die nét even anders zijn? Probeer dan ook eens de frisse salade met kruidige kip en mango of een broodje Pulled Jackfruit barbecue.
400 g kipfilet, in stukjes gesneden
1 limoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl geraspte verse gember
1/2 kopje verse ananas, in blokjes
80 g rode paprika, in reepjes
80 g sugar snaps
lente ui, fijngehakt
sesamzaadjes
Meng in een kom de kipstukjes met de Sweet Chili Saus, Sojasaus, 1 el limoensap, knoflook, Kokosolie en gember. Even goed omscheppen, zodat elk stukje wat van die lekkere marinade meepakt.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip samen met de ananasblokjes in een ovenschaal en schuif ‘m in de oven. Na zo’n 15 tot 20 minuten is de kip gaar en mooi goudbruin.
Terwijl de oven z’n werk doet, verhit een beetje Kokosolie in een wok of ruime pan. Roerbak de paprika en sugar snaps kort, zodat ze knapperig blijven. Voeg daarna de Sweet Chilisaus en Sojasaus toe en roer alles goed door tot de groenten glanzen.
Schep de kip en ananas uit de oven bij de groenten in de pan en laat het geheel nog even kort samen warm worden. Serveer met lente-ui, sesamzaadjes en een beetje limoenrasp.
Tip: Laat de kip minimaal 30 minuten marineren. Zo trekken de smaken goed in en wordt de kip éxtra mals.