1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Laden...
8 - 10 personen
50 min. + 30 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
60 minuten of langer
Borrel
Indiaas
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Samosa's met Worteldip

Samosa’s zijn smaakvolle traditionele snacks uit de Indiase keuken. Het is een driehoekig gefrituurd pakketje met een vulling waarmee je eindeloos kunt variëren. Wij gaan voor een mix van doperwten, rijst, koriander en brengen dit op smaak met onze Indiase Korma kruidenpasta! Daarnaast maken we een gemberworteldip, om je zelfgemaakte snacks in te dippen.

Ingrediënten

  • 1/2 rode peper, in kleine stukjes

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 1 sjalotje, gesnipperd

  • 50 gr doperwten

  • 2 lente-uien, in ringen

  • 5 gr verse koriander, gehakt

  • Sap van 1/2 limoen

  • 1 el plantaardige olie

  • 8 filodeeg vellen, ontdooit

  • 50 gr gesmolten boter

Voor de wortel-gemberdip

  • 500 gr wortel, in stukjes
  • 1/2 cm gember, geraspt
  • 50 ml Fairtrade Original kokosmelk
  • 50 ml mangosap
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/4 rode peper, fijngehakt
  • Limoensap naar smaak
  • 30 gr geroosterde sesam
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. 

  2. Fruit voor de vulling van de samosa’s de sjalot met de knoflook en rode peper in de olie tot ze glazig zien. Voeg de korma kruidenpasta toe en bak al roerend 2 minuten mee.

  3. Roer de kokosmelk en de doperwten erdoor, breng aan de kook en laat 2 minuten zacht pruttelen. Voeg als laatst de lente-ui en koriander toe.

  4. Snijd de filodeeg vellen in 3 gelijke banen. Neem een vel en beleg de onderkant met een flinke lepel vulling. Vouw de linker onder hoek naar schuin rechts naar boven. Vouw dan naar boven, dan naar links etc, rol de samosa’s als het ware op zodat er driehoekjes ontstaan.

  5. Leg de samosa’s op bakpapier en smeer rijkelijk in met de gesmolten boter. Bak de samosa’s 25-30 min in de voorverwarmde oven tot ze mooi goud/bruin zijn.

  6. Breng voor de wortel-gemberdip de kokosmelk samen met het mangosap, de geraspte gember, korianderpoeder en kurkuma aan de kook en laat tot de helft inkoken.

  7. Pureer de wortels samen met het kokosmango-mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer en roer de rode peper erdoor.

  8. Breng op smaak met peper, zout en limoensap en bestrooi de dip met de geroosterde sesam.

    Serveer de samosa’s met de wortel-gemberdip!

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.