1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
30 min.
Pad thai met kip en Thaise rijstnoedels

Ben jij ooit in Thailand geweest? Dan kan het niet anders dat ook jij bekend bent met hét streetfood gerecht van Thailand; Pad Thai. Op iedere hoek van de straat kan je wel iemand vinden die dit heerlijke gerecht met alle liefde voor je klaarmaakt. Pad Thai kun  je ook ontzettend makkelijk thuis maken. Wij delen hier maar al te graag onze variatie op de Pad Thai. Binnen 30 minuten op tafel!

Ingrediënten

  • 250 gr (vegetarische) kipfilet

  • 1 paksoi

  • 250 gr taugé

  • 1 sjalotje

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 limoen

  • 1 rode peper

  • 150 gr pinda’s

  • 4 eieren

  • 1 bosje koriander

  • 4 el sesamolie

  • 2 el vissaus (of worcestersaus)

  • 1 el rijstsiroop

  • olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snijd en was de paksoi en laat goed uitlekken. Maak de knoflook en rode peper schoon en hak fijn. Snipper de sjalot.

  2. Snijd op een andere snijplank met een schoon mes de kipfilet in smalle reepjes.

  3. Kook de zilvervliesrijst noedels zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak hierin de kip reepjes tot ze gaar zijn. Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Doe de paksoi erbij en bak nog 3 minuten op hoog vuur tot deze beetgaar is.

  5. Schuif de groenten en kip naar de zijkant van de wok en laat het vocht in het midden verdampen.

  6. Breek de eieren stuk in het midden van de wok en roer door tot het ei gaar is.

  7. Roer het ei door de groenten en de kip.  Voeg de zilvervliesrijst noedels en taugé toe en breng op smaak met de vissaus, rijstsiroop en sesamolie. Pers het sap van een halve limoen erover uit.

  8. Hak de koriander en de pinda’s grof.

  9. Verdeel de Pad thai over 4 borden en bestrooi met de koriander, de pinda’s en leg er partjes limoen bij.

Waar smaak begint
Lees meer over ons