Op zoek naar een gezond én kindvriendelijk recept? Deze Milde Curry ovenschotel is een ideaal recept voor kinderen! Boordevol kleurrijke groenten, zoals zoete aardappel, broccoli, courgette en doperwten en afgewerkt met een zachte laag puree en gesmolten kaas. Bovendien kun je de ovenschotel makkelijk voorbereiden: ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Een voedzame maaltijd die het hele gezin zal waarderen!
Wil je meer kidsproof recepten proberen? Ga eens voor de Milde Curry met zoete aardappel of de Indiase gevulde zoete aardappel! Allebei een gegarandeerd succes aan tafel!
500 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes
bosje bieslook, gehakt
1 el olie
1 ui, gesnipperd
400 gr gemengd gehakt
1 courgette in kleine blokjes
1 stronk broccoli in roosjes, geblancheerd
200 gr doperwten
4 el geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak eerst de puree door de blokjes zoete aardappel te koken in een laagje water tot ze gaar zijn. Giet het water af en stamp de zoete aardappel tot puree. Roer er eventueel een klein beetje kokosmelk door wanneer de puree droog is. Schep de bieslook er doorheen.
Fruit de ui in een eetlepel olie. Bak het gehakt rul en voeg de courgette toe. Bak deze al roerend kort mee op hoog vuur. Doe de broccoli en currypasta erbij en bak al roerend 1 minuut mee.
Voeg de kokosmelk toe en laat de curry zacht pruttelen tot ie een beetje ingedikt is.
Roer de erwten erdoor.
Schep het currymengsel in een ovenschaal. Verdeel zoete aardappelpuree erover en maak af met de kaas.
Zet in de ovenschotel voor ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten is.
Deze ovenschotel kun je lekker voorbereiden op een rustig moment, zelfs al een dag van tevoren. Tegen etenstijd schuif je ‘m zó de oven in. Ideaal voor die drukke doordeweekse dagen.