Een curry waar zelfs de allerkleinsten aan tafel blij van worden? Jazeker, want deze curry is door onze Indiase Milde Curry Kruidenpasta hartstikke kidsproof! Deze milde curry met zoete aardappel, kip en kokosmelk is zacht van smaak, snel klaar én verrassend rijk aan groenten. Lekker romig, een tikkeltje zoet, en bomvol comfort. En weet je wat mooi is? Jij maakt ’m gewoon thuis – met eerlijke ingrediënten. Echt, een kind kan de was doen. O ja, en dat alles binnen 20 minuten.
1 el olie
300 gr kippendij, in blokjes
1 ui, gesnipperd
400 gr zoete aardappelblokjes
200 gr tomatenblokjes
150 gr doperwten
Klein bosje peterselie, gehakt
Geschaafde amandelen, geroosterd
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de kip aan in de olie en voeg de ui en zoete aardappel toe.
Roer de curry erdoor en bak kort mee.
Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij en roer goed door.
Laat de curry, onder af en toe roeren, ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur. Roer de laatste minuut de doperwten erdoor en warm even mee. (voeg eventueel de ananas blokjes toe en warm kort mee)
Verdeel de rijst over 4 bordjes en schep daarover de curry. Maak af met wat gehakte peterselie en het amandelschaafsel.