1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4 Personen
60 min.
Vegetarisch
Mango sticky rice

Simpel en tegelijkertijd zo goddelijk lekker is dit nagerecht. Wij aten het bij Nipalin in de ochtend, naast een omelet en een curry. Moeilijk is dit gerecht in het geheel niet. De rijst moet alleen erg lang weken (een nacht!)

Ingrediënten

  • 200 g kleefrijst

  • 1 tl zout

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst in een kom en spoel een paar keer totdat het water doorzichtig is. Week de rijst minstens 4 uur, maar liever de hele nacht.

  2. Als je kleefrijst gebruikt, doe de rijst dan in een rijststomer en stoom in 30-40 minuten zacht. Heb je geen rijststomer, hang dan een vergiet in een pan en leg er een theedoek in. Schep de rijst erin in en vouw de theedoek dicht en stoom de rijst. Gebruik je sushirijst, kook de geweekte rijst dan in 15-20 minuten zacht.

  3. Verhit intussen in een andere pan de kokosmelk. Voeg het zout en de suiker toe en laat oplossen in de melk.

  4. Doe de rijst over in een kom en giet er de kokosmelk bij, houd een klein beetje apart. Dek af en laat een half uur staan.

  5. Drup nog wat kokosmelk over de rijst.

  6. Snijd de mango’s in partjes en serveer op de rijst.

Keukenweetje:

Vóór dag en dauw maakt Nipalin dit gerecht voor de monniken. Bij zonsopkomst vertrekt ze met het verse gerecht naar de tempel.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons