Op zoek naar een kidsproof recept met zoete aardappel dat gezond, vullend én kindvriendelijk is? Deze gepofte zoete aardappel met milde curry is een feestje op je bord. Gevuld met een mix van paprika, kikkererwten, mais, kokosmelk en de Indiase Milde Curry. Afgetopt met yoghurt en verse peterselie. De aardappels poffen gewoon in de oven (of op de BBQ!), terwijl jij de vulling maakt. En fijn: je kunt makkelijk variëren met de groenten in de curry. Kies gewoon wat je kindje lekker vindt, zo gaan die bordjes gegarandeerd leeg.
4 zoete aardappels
olie
1 ui, gesnipperd
2 rode puntpaprika, in blokjes
1 blikje mais, afgespoeld en uitgelekt
1 klein blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
4 el dikke yoghurt
Peterselie, gehakt
Snackkomkommer voor erbij
Snack paprika voor erbij
Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg elke aardappel op een stukje aluminiumfolie en prik er gaatjes in met een vork. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met een beetje zout. Pak de aardappelen goed in zodat ze helemaal dicht zijn.
Laat de aardappelen in ongeveer 40 minuten gaar poffen (afhankelijk van het formaat, controleer tussendoor).
Bak ondertussen de ui blokjes en zoete paprika. Roer de currypasta erdoor en bak kort mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het inkoken tot een stevige massa. Voeg de kikkererwten en mais toe en warm nog kort door.
Snijd de gepofte zoete aardappels open aan de bovenkant en maak de binnenkant een beetje los met een vork.
Vul de zoete aardappel met de curry en top af met een schepje yoghurt en peterselie.
Serveer met zoete punt paprika en komkommer
De aardappel inpakken met folie is een leuk klusje voor de kindjes!