4 personen
60 min.

In Thailand frituren ze de vis in zijn geheel, met een spectaculair eindresultaat. Moeilijk is het niet. De huid van de hele vis zorgt voor knapperigheid. Voor de salade plukt Orachan kruiden van haar land. Wij vervangen die door ons bekende slasoorten.

Ingrediënten

  • 2 biologische limoenen

  • 3 cm gember geschild

  • 1 wortel

  • 8 Thaise paarse sjalotjes

  • 2 Thaise rode chilipepers

  • 2 stengels vers citroengras

  • Zonnebloemolie om mee te frituren

  • 1 red snapper of zeebaars (800-1000g) schoongemaakt

  • Mix van verschillende slasoorten

  • 200 ml vissaus

  • 200g limoensap

  • Scheutje water

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Snijd de limoenen, de wortel en de gember in hele kleine blokjes. Snijd de sjalotjes, de chilipepertjes en het citroengras in dunne schijfjes.

  2. Rooster de pinda’s een paar minuten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Houd apart.

  3. Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een wok of een frituurpan en frituur de vis in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Meng de vissaus, suiker, limoensap en water voor de dressing.

  5. Beleg een ovale schaal met slabladeren en leg daarop de vis. Schep er de groenten en specerijen op en giet er de dressing over.

  6. Serveer met de geroosterde pinda’s.

In plaats van een hele zeebaars, kun je ook visfilets gebruiken. Paneer ze dan wel voor het frituren, zodat je een krokant laagje krijgt.

Als eerste fairtrade organisatie ter wereld en het enige non-profit merk in de Nederlandse supermarkt werken wij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
Lees meer over ons