Fairtrade Original - Mexicaanse lunchbox

Update 2021

Helaas hebben we moeten besluiten om afscheid te nemen van onze Mexicaanse kruidenpasta’s. Naast kwaliteitsproblemen met ingrediënten in drie kruidenpasta’s eerder dit jaar, bleven de verkopen ondanks alle inspanningen achter op de verwachtingen. Op deze manier kunnen we te weinig impact maken bij de oorsprong, wat ons tot deze beslissing heeft gebracht.

¡Vamos a México!

We hebben goed nieuws voor je! Omdat we voorlopig nog steeds zoveel mogelijk vanuit huis werken, vonden wij het de hoogste tijd om onze lunch met bruine boterhammen met kaas om te toveren tot een Mexicaans feestmaal. Verras je partner, huisgenoot of je favoriete collega: maak van jouw thuiswerkdag er eentje om naar uit te kijken.

In samenwerking met The Holy Kauw Company introduceren wij eenmalig een geheel verzorgde lunchbox voor twee personen op vrijdag 2 oktober. De lunch bestaat uit drie gerechtjes per persoon, bereid met originele Mexicaanse ingrediënten, huisgemaakte limonade en feestelijke tafelaankleding. Het enige dat jij hoeft te doen is de gerechtjes even opwarmen en genieten maar! Vragen over de box? Onderaan deze pagina vind je de FAQ’s. Kijk of jouw vraag ertussen staat.

 

De originele smaak van Mexico

De Mexicaanse keuken ken je misschien van burrito’s en tortilla’s, maar deze keuken heeft zoveel meer te bieden. Van fajita’s, tostada’s en taco’s, tot guacamole en pittige salsa’s met tomaat, ui en verse koriander.

Wat de originele Mexicaanse keuken echt typeert, zijn de unieke smaakmakers. Friszure tomatillo’s, romige avocado’s en vooral de variatie aan chilipepers: vers of gedroogd en van mild en lichtzoet tot rokerig en heel erg heet. Benieuwd naar de belangrijkste Mexicaanse smaakmakers? Wij hebben er tien voor je op een rij gezet!

Bekijk de unieke smaakmakers van Mexico → 

De verschillende gerechten van de lunchbox in jouw Mexicaanse keuken zijn bereid met originele ingrediënten uit Mexico, zoals guajillapepers, chipotles en tomatillo's.

Echte Mexicaanse ingrediënten

Een kleinschalige boerengroep in Huasca de Ocampo verbouwt de typisch Mexicaanse ingrediënten die verwerkt worden tot onze kruidenpasta’s. Zij vinden het belangrijk te werken in harmonie met de natuur. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld zelfgemaakte compost en planten ze extra gewassen voor de versterking van de biodiversiteit. Meer weten over de opstart van de boerengroep en de ontwikkeling van deze nieuwe handelsketen? Lees verder →

Het doel van de boerengroep is om de afzet van hun ingrediënten te vergroten en zo te werken aan een duurzame toekomst. En met de nieuwe kruidenpasta’s kan jij genieten van traditionele Mexicaanse gerechten aan jouw keukentafel. Probeer het eens. Je vindt de kruidenpasta’s in het wereldschap bij jouw Jumbo.

FAQ's

Helaas kan ik vrijdag 2 oktober niet. Leveren jullie de lunchbox ook op een andere dag?
Dit is een eenmalige actie, dus we hebben helaas geen ander moment waarop de box opnieuw verstuurd wordt. Heb je interesse? Laat het ons weten door een mail te sturen naar communicatie@fairtradeoriginal.nl. Bij voldoende animo gaan we kijken of en op welke termijn we deze actie kunnen herhalen.

Ik ben ’s ochtends voor 13.00 uur niet thuis, wat nu?
De lunchbox wordt voor 13.00 uur bij je thuis bezorgd, zodat jij direct kunt genieten. Mocht er ’s ochtends niemand thuis, dan is het ook mogelijk om het adres van je buurman of buurvrouw of iemand anders door te geven. Dan wordt de lunchbox daar bezorgd en kan je ‘m later ophalen.

Is er ook een mogelijkheid om de box vega of vegan te bestellen?
Er is een vegan variant van de Mexicaanse lunchbox beschikbaar. Bij het afrekenen van de box kan je selecteren welke box je graag zou willen ontvangen.

Kan ik de lunchbox ook bestellen als ik in België woon?
Helaas is het alleen mogelijk de box te ontvangen op een adres in Nederland.

Kan ik ook voor drie personen de lunchbox bestellen?
De Mexicaanse lunchbox is voor twee personen. Mocht je met drie personen van de box willen genieten, dan kan dit alleen door twee boxen te bestellen. Dan heb je dus eigenlijk genoeg voor vier. Reden om nog iemand uit te nodigen om naar jullie Mexicaanse lunch party te komen?

Van welk materiaal zijn de wegwerpbakjes gemaakt en bij welk afval gooi ik het?
De bakjes waar de soep in zit zijn van karton gemaakt. Deze kan je dus weggooien bij het oud papier. De andere bakjes – yes, die plastic look-a-likes – zijn gemaakt van suikerriet en kunnen bij het gft-afval worden weggegooid.

Kan ik de box ook voor iemand anders bestellen?
Ja, dat kan! Bij het bestellen van de box kan je aangeven op welk adres we de box mogen bezorgen. Zo kan je de box ook cadeau doen aan iemand.

Komt er nog een moment dat jullie de Mexicaanse lunchbox gaan bezorgen
Voor nu hebben we hier nog geen plannen voor. Vind je het heel erg jammer dat je deze keer achter het net hebt gevist, laat het ons dan weten. Mail je gegevens naar communicatie@fairtradeoriginal.nl en we houden je op de hoogte van eventuele vervolgacties.

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.