Smaakmakers Mexico

De Mexicaanse keuken bestaat uit vele smaken: van aromatisch, zacht, rokerig en pittig naar friszuur en kruidig. Wat typisch Mexicaanse gerechten zo bijzonder lekker maakt, zijn de Mexicaanse smaakmakers. Van de friszure tomatillo’s tot de enorme variatie aan chillies: we hebben de top 10 met de belangrijkste ingrediënten uit de originele Mexicaanse keuken voor je op een rijtje gezet:

Mexicaanse salsa's

Bijna elk gerecht wordt geserveerd met een van vele salsa’s, gemaakt met tomaat, ui en chilipeper. Salsa’s kunnen rauw of verhit zijn, grof of fijn gesneden, dik of dun, mild of heet.  Salsa’s verschillen van de sauzen zoals we die in de Nederlandse keuken kennen; in Mexico is een salsa een salade, saus en bijgerecht ineen. Pico de gallo, letterlijk vertaald als hanensnavel, bestaat uit fijn gesneden stukjes rauwe groenten, alsof ze door een snavel klein gemaakt zijn. Terwijl de bonen voor refried beans juist eerst gebakken worden voordat ze gepureerd worden tot een salsa. In sommige salsa’s worden de ingrediënten eerst zwartgeblakerd voor een beetje branderig bittere onder tonen terwijl een groene salsa van zure tomatillo’s juist weer licht en fris is.

Pico de gallo
Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.