1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
Aan het laden...
8-10
35 min + 360 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Hollands
Nagerecht
Vegetarisch

Dreaming of a white Christmas? Deze Raffaello mousse taart is een winterwonder op je kersttafel. Romige kokos, zachte mousse en een luchtige bodem maken dit dessert tot het pronkstuk van jouw feest. Zet ‘m koud, laat ‘m opstijven en geniet van elke elegante hap.

Zoek je liever de kou op deze winter? Probeer dan eens koffie-ijs met sinaasappel. 

Ingrediënten

  • 200 g koekjes (bijv. digestieve)

  • 30 g kokosrasp voor de bodem

  • 75 g Kokosolie of ongezouten boter, gesmolten

  • 200 g ongezouten cashewnoten, 20 minuten geweekt in heet water

  • 250 g mascarpone

  • 150 g witte chocolade, gesmolten

  • 8 g gelatine

  • 55 g poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 2 el kokosrasp voor de mousse + wat extra als topping

  • 6-7 Raffaello bolletjes

  • 2 el gehakte noten zoals hazelnoten of amandelschaafsel

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng ze met 30 gram kokosrasp. Roer de gesmolten Kokosolie of boter erdoor tot alles mooi samenkomt.

  2. Bekleed de bodem van een ingevette springvorm (24 cm) met bakpapier en druk het koekjesmengsel stevig aan.

  3. Zet de bodem minstens 30 minuten in de koelkast zodat hij goed kan opstijven.

  4. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5-10 minuten in koud water. En verwarm 100 ml van de Kokosmelk in een pannetje op laag vuur. Blijf er lekker bij, want het mag niet koken.

  5. Knijp de gelatine uit en roer die door de warme Kokosmelk tot alles is opgelost. Laat even afkoelen tot lauwwarm.

  6. Blend de geweekte cashewnoten met de rest van de Kokosmelk tot een gladde, romige basis. Voeg daarna de mascarpone, poedersuiker, vanille en 2 el kokosrasp toe. Blend nog een keer mee.

  7. Schenk het lauwwarme gelatine-Kokosmelk mengsel erbij terwijl de blender of mixer draait. Voeg tot slot de gesmolten witte chocolade toe en meng alles goed.

  8. Giet de mousse op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 4-6 uur opstijven in de koelkast, maar een nachtje rust geeft het allerbeste resultaat.

  9. Bestrooi vlak voor het serveren nog wat kokosrasp en gehakte noten erop. En maak het helemaal af met een paar Raffaello’s bovenop voor die feestelijke touch.

Tip: wist je dat een scherp mes gedipt in warm water kan zorgen voor extra nette taartpunten?

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.