
Groene curry met linzen
Een groene curry kan je goed van te voren maken. Smaken kunnen echt goed intrekken en het is ook nog eens handig als je weinig tijd hebt of als je eters over de vloer krijgt.
Negen is het geluksgetal voor de Thai dat voorspoed brengt. Om iedereen hier een beetje van mee te geven delen we deze maand 9x typisch Thaise recepten. Ben je ooit in Thailand geweest? Dan heb je er vast wel een aantal van gegeten. Zoals groene curry, rode curry, massaman curry, allemaal verschillende gerechten met andere smaken. En lekker divers: vegetarisch, met vlees of vis en wisselende groente. Welke probeer jij als eerste uit?
Oftewel: ‘een beetje pittig’. Dat is wel verstandig om te zeggen als je in Thailand een curry besteld. De kans is namelijk groot dat je in vuur en vlam komt te staan. De Thai is gewend om flink pittig te eten. Wat voor de gemiddelde Nederlander vaak net iets te heftig is.
Naast pittig is het eten in Thailand qua smaak ook erg gevarieerd en een juiste balans tussen zuur, zout en zoet. Al deze smaken komen terug in onze kruidenpasta’s. Samen met de echte kenners, onze boeren, ontwikkelen we de recepturen voor onze curry’s.
Lekker veelzijdig zijn de groene, gele, rode curry. Zo is onze groene curry het minst pittig en fris door citroengras. Onze gele curry en rode curry zijn mild pikant met beide hun eigen kruiden combinaties. Of je nu kiest voor vlees, vis of vega(n), je kunt alle kanten op. Al onze kruidenpasta’s zijn namelijk 100% plantaardig en gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen.
Wil je op de avontuurlijke tour? Kies dan eens voor onze massaman of panang curry. De laatste hiervan is de pittigste van de twee.
Een groene curry kan je goed van te voren maken. Smaken kunnen echt goed intrekken en het is ook nog eens handig als je weinig tijd hebt of als je eters over de vloer krijgt.
Snel een geurige maaltijd vol smaak en veel verse groenten op tafel? Probeer dan eens deze Thaise curry met jackfruit.
Drumsticks op Thaise wijze! Hartverwarmend gerecht voor de koude dagen met een stevige bite.
Ben jij wel eens in Thailand geweest? Ja? Dan heb je vast wel eens een gele curry gegeten. De heerlijke frisse maar toch romige smaak van deze curry maakt hem net even anders dan andere curry’s uit dit zonnige Oosterse land.
Als de dagen weer korter en donkerder worden is toch niets fijner dan een warme kop goedgevulde soep. Deze Thaise variant heeft een diepe kruidige en pittige smaak door de rode pepers van de currypasta.
Om vlees malser te maken wordt er vaak een zuur element aan de marinade toegevoegd bij deze rode curry, bijvoorbeeld citroensap.
In Thailand verbouwen de Fairtrade boeren met veel aandacht citroengras, gember, knoflook en rode pepers voor onze kruidenpasta’s. Khun Orachan, kruidenboerin, verbouwt onder andere citroengras, voor bijvoorbeeld onze typisch Thaise Tom kha. Deze klassieke kippensoep is één van haar meest geliefde recepten. Khun Orachans verse kruiden worden verwerkt in onze kruidenpasta’s met haar traditionele recepten als basis. Zo brengen we een stukje Thailand naar jouw keuken.