Gevulde rode curry soep
Rebecca Engels
Content & Community Manager
02 februari 2023

Negen is het geluksgetal voor de Thai dat voorspoed brengt. Om iedereen hier een beetje van mee te geven delen we deze maand 9x typisch Thaise recepten. Ben je ooit in Thailand geweest? Dan heb je er vast wel een aantal van gegeten. Zoals groene curry, rode curry, massaman curry, allemaal verschillende gerechten met andere smaken. En lekker divers: vegetarisch, met vlees of vis en wisselende groente. Welke probeer jij als eerste uit?

PHED NID NOI

Oftewel: ‘een beetje pittig’. Dat is wel verstandig om te zeggen als je in Thailand een curry besteld. De kans is namelijk groot dat je in vuur en vlam komt te staan. De Thai is gewend om flink pittig te eten. Wat voor de gemiddelde Nederlander vaak net iets te heftig is.

Naast pittig is het eten in Thailand qua smaak ook erg gevarieerd en een juiste balans tussen zuur, zout en zoet. Al deze smaken komen terug in onze kruidenpasta’s. Samen met de echte kenners, onze boeren, ontwikkelen we de recepturen voor onze curry’s.

Lekker veelzijdig zijn de groene, gele, rode curry. Zo is onze groene curry het minst pittig en fris door citroengras. Onze gele curry en rode curry zijn mild pikant met beide hun eigen kruiden combinaties. Of je nu kiest voor vlees, vis of vega(n), je kunt alle kanten op. Al onze kruidenpasta’s zijn namelijk 100% plantaardig en gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen.

Wil je op de avontuurlijke tour? Kies dan eens voor onze massaman of panang curry. De laatste hiervan is de pittigste van de twee.

Waar de smaak begint

In Thailand verbouwen de Fairtrade boeren met veel aandacht citroengras, gember, knoflook en rode pepers voor onze kruidenpasta’s. Khun Orachan, kruidenboerin, verbouwt onder andere citroengras, voor bijvoorbeeld onze typisch Thaise Tom kha. Deze klassieke kippensoep is één van haar meest geliefde recepten. Khun Orachans verse kruiden worden verwerkt in onze kruidenpasta’s met haar traditionele recepten als basis. Zo brengen we een stukje Thailand naar jouw keuken.

Deel dit verhaal:


Door:
Rebecca Engels
Content & Community Manager
Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.