Tami bij de lancering van het jackfruitkookboek
Tami Groenendijk
Creatie & Communicatie
23 juni 2020

Voor mijn opleiding Media en Communicatie ging ik op zoek naar een stagebedrijf wat bij mij zou passen en waar ik echt achter sta. Al snel kwam ik uit op Fairtrade Original. Hun werkwijze spreekt mij heel erg aan en de taken die ik zou gaan doen leken goed in mijn straatje te passen. Daarnaast leek het mij een plek waar ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid zou krijgen en ik veel zou kunnen leren. Ik probeerde zonder verwachtingen aan deze stage te beginnen en met open blik te kijken hoe alles in de praktijk eraan toe gaat.

Verschillende taken en eigen projecten

Wat ik vooral ontwikkeld heb tijdens mijn stageperiode is het werken met het Adobe programma Illustrator. Vanaf de eerste dag werkte ik in dit programma, waar ik vervolgens veel projecten en opdrachten ben gaan vormgeven. Zo heb ik een flyer, poster en e-mailbanner mogen ontwerpen voor de lancering van het jackfruitkookboek en ben ik verantwoordelijk geweest voor het vormgeven van het jaarverslag. Ik heb gemerkt dat ik door veel te maken veel heb geleerd over vormgeven en het steeds onder de knie kreeg

Ook heb ik veel geleerd over de manier van werken op een communicatie-afdeling. Op school leer ik veel dingen die ik tijdens mijn stage terug zag komen, maar dan in de praktijk. Vooral tijdens meetings vielen er vaak begrippen die ik herkende. Dit was voor mij wel een verrassing, omdat ik niet verwacht had dit in de praktijk tegen te komen.

Samen kratjes schilderen en foodboxen versturen: bij Fairtrade Original worden alle werkzaamheden door het communicatieteam zelf uitgevoerd.

Leren door te doen

Misschien wel het meest leuke van mijn stage bij Fairtrade Original was de afwisseling van mijn taken. Uiteindelijk draaide lag de focus wel op vormgeven, maar daarnaast ben ik met allerlei verschillende opdrachten bezig geweest.

Ik had niet verwacht zo goed op mijn plek te zitten en zoveel lieve collega’s om mij heen te hebben. Vanaf de eerste dag voelde ik mij hier thuis en dat is mede aan hen te danken en de vrijheid die ze mij gaven. Ze hebben mij heel erg betrokken in projecten en mij laten meedenken bij verschillende vraagstukken. Ik heb een erg mooie en leerzame tijd bij Fairtrade Original gehad en kan iedereen aanraden hier stage te komen lopen!

Ook stage lopen bij ons?

We zijn binnen ons team altijd op zoek naar (meewerk)stagiaires. Neem een kijkje op onze vacaturepagina voor openstaande stageplekken. Mocht jouw studierichting daar niet tussen zitten, maar denk je wel een bijdrage te kunnen leveren aan onze missie? Stuur dan je CV en motivatiebrief op naar info@fairtradeoriginal.nl.


Door:
Tami Groenendijk
Creatie & Communicatie
Wij maken eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens.
Lees meer over ons.