Lisette Brouwers
Product Manager
02 oktober 2015

Dore was de winnares van onze Aziatische Streetfood actie. Ze schreef dat ze graag het Streetfoodfeest wilde winnen om zo haar vrienden over te halen fairtrade producten te kopen. Gewoon, omdat ze zo lekker zijn. Die uitdaging gingen we graag aan, dus laadden we de wokfiets in en reisden op een zaterdagmiddag naar Rotterdam. Waar Dore dacht dat de wokfiets wel in de lift zou passen …

'Dat dachten wij namelijk, dat hij in de lift zou passen, op ons dakterras zou kunnen en er een uurtje zou worden gekookt. Vast iets met kokosmelk. Sowieso rijst. Waarop de wokfiets weer zou verdwijnen.'

Maar de wokfiets was veel groter dan we dachten. Door vier mensen werd hij uit een vrachtwagen gereden en werd onze buurt getransformeerd tot een drukke straat in Bangkok.

Er kwam een bar, want voor de drank was gezorgd. Tafels werden neergezet, krukken, planten en de grootste wok die je ooit zult zien.

Pompoenen werden in stukken gehakt, tomaten gesneden. De wokfiets bleek een volwaardig restaurant. Knoflook gaarde, uien smoorden. Voor curry, garnalen, noodles. Er was de hele avond eten. Waarvoor je niet in de rij hoefde te staan, maar dat geserveerd werd. Zoals de wijn werd ingeschonken en er chocolade was als dessert.

In theorie is het inderdaad een wokfiets, maar in de praktijk komt Bangkok uit de vrachtwagen gereden.

Deel dit verhaal:


Door:
Lisette Brouwers
Product Manager
Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.