Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
29 september 2022

Koken, bakken of mixen met koffie? Maar natuurlijk! Ontdek hoe je koffie inzet in de lekkerste recepten. In de keuken kan je koffie in al zijn vormen gebruiken van bonen, gemalen tot gezette koffie. Onze liefde voor eten komt samen met onze passie voor koffie. Wij delen onze favoriete koffierecepten met jou!

We hebben in vijf dessertrecepten met koffie geselecteerd en vijf feestelijke koffiedrankjes. Waar het ene recept met sterkere koffie gemaakt moet worden, zal de ander juist decafé nodig hebben. Per recept staat aangegeven welke koffie het beste matcht met het gerecht. Wat in ieder geval bij alle koffies overeenkomt is dat we met deze koffie op weg zijn naar een leefbaar inkomen voor de koffieboeren.

 

Kopje koffie erbij?

Ontdek de vijf manieren om thuis de lekkerste koffie te zetten. Zo geniet je van jouw zelfgemaakte koffielekkernij met een perfecte koffie erbij. Mocht je nog meer uit willen pakken: probeer eens een lekker koffiedrankje.

Koffie waarvan de koffieboer kan meegenieten

Als we een kijkje nemen in de wereld van koffie, dan staat vast dat er iets moet veranderen. Koffieboeren verdienen nog steeds veel te weinig aan hun koffie. Met onze koffie zetten we de stap om het gat te dichten tussen het leefbaar inkomen en de wereldkoffieprijs. En we hopen een nieuwe norm te zetten door ook andere koffiemerken te inspireren, zodat we samen de koffierevolutie verder in gang kunnen zetten! Maak jij samen met ons het gat naar een leefbaar inkomen voor de boer een kopje kleiner? Let’s give it a shot! 

Wat is een leefbaar inkomen? 

De leefbaar inkomen referentieprijs (LIRP) is de prijs die boeren voor hun koffie zouden moeten krijgen waardoor ze in staat worden gesteld om een leefbaar inkomen te verdienen. Een leefbaar inkomen behelst niet alleen de meest fundamentele behoeftes, zoals voldoende voedzaam eten, een dak boven het hoofd, kleding, onderwijs en gezondheid, maar betekent ook financiële ruimte om te kunnen investeren in nieuwe (duurzame) landbouwmiddelen en pensioen. De exacte leefbaar inkomen referentieprijzen wisselen per land. Fairtrade International berekent wat de leefbaar inkomen referentieprijzen zijn in de verschillende landen, om zo boeren in iedere specifieke leefsituatie te kunnen bijstaan. Fairtrade Original is het eerste Nederlandse koffiemerk in de Nederlandse supermarkt die deze prijs betaalt.  

Met de aankoop van dit pak koffie draag jij bij aan het in staat stellen van een leefbaar inkomen voor koffieboeren!  

Deel dit verhaal:


Door:
Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
Waar smaak begint
Lees meer over ons.