Biologische kokosmelk
Lisette Brouwers
Product Manager
25 juni 2015

In een geurige curry, exotisch toetje, je fruitige smoothie. Opgeklopt tot slagroom of als vegan-variant voor koffiemelk; wat kun je níet met kokosmelk? Onze blauwe blikjes kokosmelk zijn niet voor niets zo super-populair. En nu voegen we daar een nieuwe groene variant aan toe: een biologisch zusje.

Kokosmelk die én fairtrade én biologisch is. In een blikje dat handig is voor de wat kleinere huishoudens. Heerlijk vol en romig van smaak en direct al verkrijgbaar bij Albert Heijn, Wereldwinkels en de winkels van Waar.

De boeren houden een boekhouding bij – ja deels met een krijtje - waarin alle activiteiten rond de productie worden vastgelegd. Dat betekent ook dat de kokosnoten van begin tot eind gevolgd worden en traceerbaar zijn.

Biologische kokosmelk uit Sri Lanka

Onze nieuwe biologische kokosmelk komt uit Sri Lanka. De boeren werken volgens strenge milieuregels om goed voor hun bodem en hun kokosbomen te zorgen. Zo gebruiken ze natuurlijke mest van hun koeien en maken compost van rijststro en bladeren. Vanwege die secure werkwijze kunnen we de kokosmelk hartstikke biologisch noemen.

Na de pluk wordt de bast van de kokosnoten gehaald. Vervolgens gaan ze per vrachtwagen naar de verwerkingsfabriek in Kandy, waar ze met evenveel zorg worden behandeld. Binnen een paar uur zitten ze geperst en al in blik, bijna net zo vers als verse kokosnoten. En dan is het jouw beurt om ermee aan de slag te gaan. Kijk in onze receptenrubriek voor nieuwe inspiratie. Hieronder geven we je vast een heerlijk voorproefje.

Deel dit verhaal:


Door:
Lisette Brouwers
Product Manager
Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.