Tessa Stolwijk
PR & Communicatiespecialist
13 maart 2023

Trots stellen we ze aan je voor: onze vier nieuwe Indonesische kruidenpasta’s. Nasi Goreng, Bami Goreng, Rendang en Sajoer! Met deze prachtige basis voor jouw gerechten voeg je een aantal verse ingrediënten toe en zit je zo aan tafel. Op het eerste oog lijken deze Indonesische klassiekers niets nieuws. Maar deze bumbu’s (Indonesisch voor kruidenpasta’s) zijn volledig plantaardig en bevatten geen kunstmatige toevoegingen en geen palmolie. Dat is een unieke combinatie in het schap. En niet te vergeten: ze zijn natuurlijk Fairtrade! De kruidenpasta’s zijn verkrijgbaar bij Jumbo, Waar en Wereldwinkels. Welke ga jij als eerste proberen?

Indonesische keuken in Nederland

De Indonesische keuken werd ruim 80 jaar geleden geïntroduceerd in Nederland en is inmiddels welbekend! Wie kent Nasi Goreng en Bami Goreng niet?! Veel gezinnen hebben hun eigen variant, de één voegt een gebakken eitje toe, de ander kipsaté. Nasi wordt in Indonesië voornamelijk gegeten als ontbijt. Al is dat voor velen misschien iets te avontuurlijk, met onze Indonesische kruidenpasta’s staat er snel en gemakkelijk een heerlijke avondmaaltijd op tafel. Snel aan tafel dus!

SELAMAT MAKAN – Eetsmakelijk in het Indonesisch

Een ode aan de smaakmakers

Op het moment dat jij een heerlijk geurend, nog stomend bord Nasi Goreng opschept op een druilerige dag, ontvouwt aan de andere kant van de wereld het allereerste blad van een jong gemberplantje zich in het holst van de nog warme nacht. De volgende ochtend wanneer jij je nog een keer omdraait en de warme dekens net wat steviger om je heen trekt, schaaft er aan de andere kant van de wereld iemand met heel veel zorgvuldigheid en precisie een stuk van de schors van de kaneelboom af.

Gember, kaneel, limoenblad, kurkuma en nog veel meer prachtige smaakmakers vormen de basis van onze vier nieuwe Indonesische kruidenpasta’s. Zij verdienen hun moment in de spotlight, want ze worden toch vaak over het hoofd gezien. Zij zorgen voor de frisse, milde, kruidige of juist pikante smaak die we zo goed kennen uit de Indonesische keuken. In verschillende verhoudingen en combinaties maken ze de basis voor onze nieuwe Indonesische kruidenpasta’s, ook wel bekend in Nederland als boemboe’s. Met onze kruidenpasta’s gaan we back to the roots!

Nasi Goreng

Nasi Goreng is het nationale gerecht van Indonesië. “Nasi”, betekent gekookte rijst, en “goreng”, betekent gebakken. Er bestaan vele varianten van dit smaakvolle gerecht van gebakken rijst, maar meestal wordt het gemaakt met groenten die nog over zijn van de dag ervoor. Onze kruidenpasta is fris en mild pikant door citroengras, gember en rode chilipepertjes. Eenmaal geprobeerd wil je nooit meer anders.

Meer over onze Nasi Goreng Kruidenpasta.

Bami Goreng

Met Bami bedoelen wij Nederlanders eigenlijk Bami Goreng, namelijk gebakken bami met (meestal) vlees of garnalen, groenten en ei met natuurlijk noedels. Bami komt oorspronkelijk uit China, maar is overgewaaid naar Indonesië waar ze het gerecht gingen bakken. Echt Asian Fusion! Met onze verfijnde kruidenpasta zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel.

Meer over onze Bami Goreng Kruidenpasta.

Rendang

Rendang komt van oorsprong uit West Sumatra en wordt tegenwoordig overal in Indonesië en Maleisië gegeten. Eigenlijk is het een feestmaal, het gerecht wordt namelijk traditioneel ter ere van gasten geserveerd bij ceremoniële gelegenheden. Het is meestal gemaakt met rundvlees en wordt bereid door het te stoven met een mengsel van pepers, kruiden en kokosolie. Met onze Rendang pasta maak je gemakkelijk dit geliefde Indonesische gerecht. Romig en vol van smaak door de toevoeging van kokosmelk en de rijke mix van specerijen. Een echt feestmaal!

Meer over onze Rendang Kruidenpasta.

Sajoer

Groenten, maar dan net even anders! Sajoer is een van oorsprong Javaans gerecht met veel groenten, specerijen en bouillion. In Nederland eten we sajoer meestal als bijgerecht, bijvoorbeeld bij Rendang. Met deze kruidenpasta zet je gemakkelijke de lekkerste sperziebonen op tafel. En niet alleen sperziebonen, want de kruidenpasta geeft een heerlijke friskruidige smaak aan alle groenten die je maar kunt bedenken.

Meer over onze Sajoer Kruidenpasta.

Deze nieuwe kruidenpasta’s zijn met alleen plantaardige ingrediënten, zonder palmolie en/of vet en bevat geen kunstmatige toevoegingen. En natuurlijk zijn ze fairtrade! Zo kun je nog bewuster genieten van de Indonesische keuken. Met wie ga jij aan tafel?

Back to the roots

Met de lancering van de kruidenpasta’s gaan we letterlijk ‘back to the roots’, om zo het belang van plantaardige ingrediënten en de eerlijke prijs voor boeren te onderstrepen. Wij gingen voor de introductie-campagne een toffe samenwerking aan met kunstenaar Nick Liefhebber om de smaakmakers echt in de spotlights te zetten. De kleurrijke en speelse stijl van Nick mengt goed met de vrolijke huisstijl van Fairtrade Original. Nick creëerde zes illustraties van gember, kurkuma, citroengras, kaneel, zwarte peper en limoenblad, die in beperkte oplage verspreid worden tijdens de lancering. Met de illustraties brengen wij een ode aan de smaakmakers uit onze kruidenpasta’s. Nick focust in zijn kunstwerken op deze ingrediënten, die hij in het weelderige Indonesische landschap heeft geplaatst om het geheel te omlijsten. Wil je kans maken op deze limited edtion prints? Hou onze socials in de gaten!

Meer over Nick Liefhebber.

Deel dit verhaal:


Door:
Tessa Stolwijk
PR & Communicatiespecialist
Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.