Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
13 maart 2023

Met onze Indonesische kruidenpasta’s zet jij in een handomdraai de meest heerlijke gerechten op tafel. Wij geven je de basis, het enige wat jij hoeft te doen is het afmaken met verse ingrediënten. Je zit zo aan tafel! Geniet van de eerlijke smaak van onze Nasi Goreng, Bami Goreng, Rendang en Sajoer.  

De keuze is snel gemaakt: in onze Indonesische kruidenpasta’s zitten namelijk geen verborgen verrassingen. Ze zijn volledig plantaardig en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Dat is een unieke combinatie! En niet te vergeten: ze zijn natuurlijk helemaal fairtrade. 

 

Indonesische keuken in Nederland

De Indonesische keuken werd ruim 80 jaar geleden geïntroduceerd in Nederland en is inmiddels welbekend! Wie kent Nasi Goreng en Bami Goreng niet?! Veel gezinnen hebben hun eigen variant, de één voegt een gebakken eitje toe, de ander kipsaté. Nasi wordt in Indonesië voornamelijk gegeten als ontbijt. Al is dat voor velen misschien iets te avontuurlijk, met onze Indonesische kruidenpasta’s staat er snel en gemakkelijk een heerlijke avondmaaltijd op tafel. Snel aan tafel dus!

SELAMAT MAKAN – Eetsmakelijk in het Indonesisch

Nasi Goreng

Nasi Goreng is het nationale gerecht van Indonesië. “Nasi”, betekent gekookte rijst, en “goreng”, betekent gebakken. Er bestaan vele varianten van dit smaakvolle gerecht van gebakken rijst, maar meestal wordt het gemaakt met groenten die nog over zijn van de dag ervoor. Onze kruidenpasta is fris en mild pikant door citroengras, gember en rode chilipepertjes. Eenmaal geprobeerd wil je nooit meer anders.

Meer over onze Nasi Goreng Kruidenpasta.

Bami Goreng

Met Bami bedoelen wij Nederlanders eigenlijk Bami Goreng, namelijk gebakken bami met (meestal) vlees of garnalen, groenten en ei met natuurlijk noedels. Bami komt oorspronkelijk uit China, maar is overgewaaid naar Indonesië waar ze het gerecht gingen bakken. Echt Asian Fusion! Met onze verfijnde kruidenpasta zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel.

Meer over onze Bami Goreng Kruidenpasta.

Rendang

Rendang komt van oorsprong uit West Sumatra en wordt tegenwoordig overal in Indonesië en Maleisië gegeten. Eigenlijk is het een feestmaal, het gerecht wordt namelijk traditioneel ter ere van gasten geserveerd bij ceremoniële gelegenheden. Het is meestal gemaakt met rundvlees en wordt bereid door het te stoven met een mengsel van pepers, kruiden en kokosolie. Met onze Rendang pasta maak je gemakkelijk dit geliefde Indonesische gerecht. Romig en vol van smaak door de toevoeging van kokosmelk en de rijke mix van specerijen. Een echt feestmaal!

Meer over onze Rendang Kruidenpasta.

Sajoer

Groenten, maar dan net even anders! Sajoer is een van oorsprong Javaans gerecht met veel groenten, specerijen en bouillion. In Nederland eten we sajoer meestal als bijgerecht, bijvoorbeeld bij Rendang. Met deze kruidenpasta zet je gemakkelijke de lekkerste sperziebonen op tafel. En niet alleen sperziebonen, want de kruidenpasta geeft een heerlijke friskruidige smaak aan alle groenten die je maar kunt bedenken.

Meer over onze Sajoer Kruidenpasta.

Deze nieuwe kruidenpasta’s zijn met alleen plantaardige ingrediënten, zonder palmolie en/of vet en bevat geen kunstmatige toevoegingen. En natuurlijk zijn ze fairtrade! Zo kun je nog bewuster genieten van de Indonesische keuken. Met wie ga jij aan tafel?

Back to the roots

Voor de lancering van onze kruidenpasta’s gingen we letterlijk ‘back to the roots’, om zo het belang van plantaardige ingrediënten en de eerlijke prijs voor boeren te onderstrepen. We gingen een toffe samenwerking aan met kunstenaar Nick Liefhebber om de smaakmakers echt in de spotlights te zetten. De kleurrijke en speelse stijl van Nick mengt goed met de vrolijke huisstijl van Fairtrade Original. Nick creëerde zes illustraties van gember, kurkuma, citroengras, kaneel, zwarte peper en limoenblad. Met de illustraties brengen wij een ode aan de smaakmakers uit onze kruidenpasta’s. Nick focust in zijn kunstwerken op deze ingrediënten, die hij in het weelderige Indonesische landschap heeft geplaatst om het geheel te omlijsten.

Meer over Nick Liefhebber.

Deel dit verhaal:


Door:
Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.