Ben je als creatieve en daadkrachtige online marketeer en duurzame foodie op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kom dan werken bij het meest inspirerende foodmerk van Nederland! Met een hecht team van ongeveer 35 collega’s in Nederland en Duitsland werken we bij Fairtrade Original iedere dag samen. Met als missie om boeren in staat te stellen een leefbaar inkomen te bereiken. Dat doen we door naar de origine te gaan voor de lekkerste producten en daar eerlijke internationale handelsketens te ontwikkelen. Van pittige Thaise curry’s, romige Sri Lankaanse kokosmelk tot nootachtige Colombiaanse koffie: je vindt meer dan 70 Fairtrade Original producten in verschillende categorieën in jouw supermarkt.

Binnen ons communicatieteam in Nederland zijn we per direct op zoek naar een food-minded, enthousiaste en analytische: Online Marketeer (36 uur per week).

Wat verwachten we van jou?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bereiken van onze doelgroep via onze online kanalen: website, nieuwsbrief en natuurlijk (paid) Social Media. Je ontwikkelt een online marketing plan en bent ook verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Je creëert aansprekende content voor de diverse kanalen.  Binnen ons communicatieteam werk je nauw samen met de Campagne & Content Manager en onze eigen Grafisch Designer (en natuurlijk met de rest van de organisatie).

Met jouw ervaring in het ontwikkelen van content, heb je oog voor vormgeving en een passie voor het schrijven van pakkende teksten in de juiste tone-of-voice die onze doelgroep raken. Als verbindende factor tussen onze collega’s, het Fairtrade Original merk en onze fans ben je in staat om je in te leven in onze doelgroepen en hen (inter)actief bij onze missie te betrekken. Je onderhoudt en verstevigt onze online community en laat onze naamsbekendheid groeien. Daarbij volg je de online trends op de voet, reageer je proactief en gevat op berichtjes en ben je een matchmaker tussen food-influencers en ons merk. Daarnaast ben je het aanspreekpunt en sparringpartner van ons online marketingbureau.

Naast creatief en daadkrachtig, ben je ook analytisch. Je monitort onze resultaten dagelijks en publiceert elk kwartaal onze online evaluatie met advies om ons merk weer een stap verder te brengen. Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van content creatie, social media en paid online advertising.

 

Hoe ziet jouw profiel eruit?

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting Communicatie, Multi Media of Creative Business.
  • Daarnaast heb je 3-5 jaar relevante en succesvolle (online) communicatie-ervaring aan merk- en/of bureauzijde.
  • Je voelt je als een vis in het water op het gebied van online marketing en community management.
  • Coosto, WordPress, Google Analytics en alle social media kanalen kennen geen geheimen voor je.
  • Je bent zowel in het Nederlands als Engels creatief met taal en je bent in staat om onze tone-of-voice eigen te maken en toe te passen. Kennis van de Duitse taal is een pré.
  • Je bent dol op lekker eten en drinken en bent nauw betrokken met duurzaamheid. Ervaring binnen de foodwereld is een grote pre!
  • Jij zit vol ideeën, bent gedreven en altijd op zoek naar verbetering.
  • Jij bezit ijzersterke projectmanagement vaardigheden en werkt gestructureerd.
  • Je wordt onderdeel van het Fairtrade Original communicatieteam en rapporteert aan de Marketing Manager.

Wat hebben we jou te bieden?

Bij Fairtrade Original draag je iedere dag bij aan een betere wereld. Dat voelt niet alleen goed, maar smaakt nog beter!  We zijn dan ook afgelopen jaar wederom beloond met maar liefst een 3e plek in de Inspirerende 40 van 2023 als meest inspirerende foodmerk (door Synergie) én zijn sinds 2021
B-Corp.

Fairtrade Original biedt goede arbeidsvoorwaarden: een marktconform salaris, naast vakantiegeld óók een 13e maand en als werkgever betalen we mee aan je pensioenopbouw. Vanuit ons kantoor in Culemborg (ook goed te bereiken met OV) werken we met een betrokken team in een informele sfeer, met korte lijnen en veel ruimte voor initiatief. Regelmatig hebben we een uitje met het hele bedrijf voor de teamspirit.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Felice Uiterwijk (Marketing Manager) via +31 6 83521839. Je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae kun je uiterlijk vrijdag 1 december 2023 richten aan Harold Goessens (HR Manager) via werken@fairtradeoriginal.nl of telefoon (06 22096179).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Waar smaak begint
Lees meer over ons.