Annemarie Govaerts
Product Manager
02 oktober 2017

De koffie in onze koffiecapsules was al fairtrade, biologisch en klimaatneutraal. En nu zijn de cupjes ook nog eens 100% composteerbaar. Ze kunnen hup, in de GFT bak. Daarmee zijn onze Espresso Lungo, Medium Roast en Dark Roast de meest duurzame capsules in de supermarkt.

Zin in een espresso, naar jouw eigen smaak? Extra pittig of juist lekker mild? Met onze koffiecapsules maak je snel een espresso, cappucino of latte zoals die jij die het lekkerst vindt. De capsules zijn speciaal gemaakt en uitgebreid getest voor Nespresso® apparaten.

Winst voor de boeren

Natuurlijk is onze koffie 100% fairtrade, dus ook de koffie in onze capsules. Dat is winst voor de boeren, die werken aan een beter bestaan. De coöperatie Oro Verde in Peru bijvoorbeeld, besteedt de fairtrade opbrengst aan gezondheidsdagen. Zo hebben ook koffieboeren in afgelegen berggebieden toegang tot medisch advies en medicijnen.

Biologisch

De koffie in onze capsules is biologisch. Bij de teelt wordt natuurlijke compost en geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Schaduwbomen beschermen de koffiestruiken, die zo in alle rust kunnen groeien. Daarnaast is al onze koffie klimaatneutraal.

Tips voor je afval

Je afval scheiden heeft voordelen wanneer je het op de juiste manier doet. Daarom geven we je graag wat tips voor onze koffiecapsules: de folie zak mag bij het plastic afval om te worden recycled. Het cupje mag in z’n geheel in de GFT bak (BIO bak). Op de composthoop achter in je tuin kan niet: daar ontbreken de omstandigheden (luchtvochtigheid, hoge temperatuur) die nodig zijn om de capsules in korte tijd in compost te veranderen.

Waar te koop?

Fairtrade Original Espresso Lungo, Medium Roast en Dark Roast in composteerbare capsules zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo, Albert Heijn, Dirk, Dekamarkt, Boni of vraag ernaar bij je favoriete WAAR of Wereldwinkel.


Door:
Annemarie Govaerts
Product Manager
Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons