1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2-3 personen
40 min.
vegetarische-kip-kerrie

Wie wel eens Surinaams heeft gegeten, kent het vast wel: het Surinaamse kip kerrie broodje. Vanessa van Culinessa bedacht een vegetarische (zelfs plantaardige) variant van de Surinaamse kip kerrie met jackfruit. Lekker als lunch of tijdens een picknick! Benieuwd naar meer recepten uit de Latijns-Amerikaanse keuken? Check dan eens deze cerviche, taco’s en wraps met jackfruit.

Ingrediënten

  • 1 medium grote ui

  • 1 teen knoflook

  • 2 el olijfolie

  • 1 el masala (Surinaamse kerriepoeder te koop bij de toko)

  • 1/2 el tomatenpuree

  • 1 groentebouillonblokje

  • 200 ml water

  • 2 takjes platte peterselie

  • 4 pimentkorrels

  • 1 laurierblad

  • zout

  • zwarte peper

  • 4 pistoletjes

En van fairtrade original:

Houd je van een lekker pittige bite? Voeg er dan 1 madame jeannette pepertje toe….voor de durfals!

Bereidingswijze

  1. Spoel de jackfruit af onder de kraan en laat uitlekken. Snij vervolgens in kleinere stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. De masala los je op in 1 el water.

  2. De ui en knoflook fruit je tot ze glazig zijn in een hete pan met de olijfolie. Voeg aan het ui en knoflookmengsel de masala toe en bak even kort. Nu is het tijd om de tomatenpuree toe te voegen samen met het water, bouillonblokje, pimentkorrels en het laurierblad. Bak even kort mee.

  3. Voeg nu de jackfruit toe aan het mengsel en laat het op een laag vuur 20 minuten sudderen.

  4. Verwijder de pimentkorrels, laurierblad en peterseliestronkje na 20 minuten. Prak of trek de jackfruit uit elkaar zodat je “pulled jackfruit” krijgt. Even proeven of je het lekker op smaak vindt. Voeg dan naar smaak nog zout en zwarte peper toe.

  5. De kip kerrie jackfruit serveer je op een pistolet met “peper en zuur.”

  6. Lekker met zoetzure komkommer en Surinaamse Piccalilly sambal te koop bij de toko.

Waar smaak begint
Lees meer over ons