1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16)
Loading...
3-4 personen
30 min.
Vegetarische Barbacoa stoof met Mexicaanse puree

Wat draadjesvlees is voor Nederlanders, is barbacoa voor Mexicanen. Traditioneel wordt dit stoofpotje in Mexico gegeten met vlees, maar met onze plantaardige kruidenpasta als basis kun je eindeloos variëren. Zo ook in de vegetarische of plantaardige keuken. Dit stoofpotje met wortel, knolselderij en paddenstoelen staat binnen 30 minuten op tafel. Lekker én makkelijk!

Wij serveren deze stoof het liefst met Mexicaanse puree, geïnspireerd op het Nederlandse gerecht ‘blote billetjes in het groene gras’: een stamppot gerecht dat bestaat uit aardappels, snijbonen en witte bonen. De ingrediënten en de bereiding voor deze puree vind je ook op deze pagina.

Ingrediënten

  • 1 kleine winterwortel, in gelijke blokjes

  • 1/4 knolselderij, in gelijke blokjes

  • 350 gr kastanjechampignons, in kwarten

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 1 limoen, in parten

  • 2 el olijfolie

  • 1 el maïzena

  • 1 bosje koriander, gehakt

Wil je er Mexicaanse puree bij serveren? Dan heb je dit nodig:

  • 800 gr aardappelen, geschild en in stukken
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gr snijbonen, geblancheerd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de wortel, knolselderij en ui. Voeg de paddenstoelen toe en bak kort mee.

  2. Roer de kruidenpasta voor Mexicaanse Barbacoa en 300 ml water door de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de het stoofpotje ongeveer 20 minuutjes zacht pruttelen.

  3. Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer het maïzena papje de laatste 5 minuten door de stoof voor de binding.

  4. Serveer de barbacoa met partjes limoen en bestrooi voor serveren met de gehakte koriander.

  5. Maak je ook de Mexicaanse puree erbij? Kook dan als het stoofpotje staat te pruttelen, ondertussen de aardappels tot ze gaar zijn. Mak een smeuïge puree door aardappels te stampen en de crème fraîche door de puree te scheppen. Voeg eventueel wat opgevangen kookvocht toe wanneer de puree te droog is. Breng op smaak met peper en zout. Roer de zwarte bonen en geblancheerde snijbonen door de aardappels en warm al roerend nog even door.

     

     

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.