1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
2-3
10 min.
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Tortillasoep

Elke Mexicaanse kok heeft zijn eigen recept voor de lekkerste sopa de tortilla. De basis bestaat uit tomaat en verschillende soorten pepers. In deze soep zijn het de guajillo-, chipotle- en pasillapepers die de pittige en rokerige smaak geven. Het gerecht dankt zijn naam aan de knapperig gebakken tortillareepjes die je over de soep strooit. Ideaal om de overgebleven tortilla’s van de vorige dag voor te gebruiken. Maak er een gevulde maaltijdsoep van met stukjes avocado, plakjes radijs, koriander, room en kaas. Houd je ervan om standaard een pans soep op het fornuis te hebben staan? Probeer dan ook eens deze klassieke Thaise Tom Kha-soep of ga voor deze romige pompoensoep met gele curry en kokos.

Ingrediënten

  • 500 ml gezeefde tomaten (pak)

  • 1 tortilla (40g)

  • 50 gram radijs

  • 1 avocado

  • 35 ml crème fraîche

  • 70 gram geraspte mozzarella

  • 15 gram koriander

  • 30 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olie in een pan en fruit de kruidenpasta kort op middelhoog vuur. Voeg 550ml water en de gezeefde tomaten toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

  2. Bak ondertussen de tortilla met wat olie 1 minuut aan elke kant. Snijd tortilla in smalle reepjes, de avocado in stukjes, de radijsjes in dunne plakjes, haal de blaadjes van de takjes koriander.

  3. Schep de soep in grote kommen en serveer met alle toppings.

Tip: Voeg wat in reepjes gesneden gerookte kipfilet toe voor een nog wat meer gevulde soep.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.