4 personen
60 min.
Vegetarisch
Tandoori paneer met mango salsa

Ingrediënten

  • 500 gr paneer*

  • 2 kleine rode uien

  • 1 rode paprika

  • 150 ml yoghurt

  • ½ komkommer

  • 1 lente-ui

  • 1 rode peper

  • 4 takjes verse munt

  • sap van 2 limoenen

  • olijfolie

  • peper en zout

  • 4 saté prikkers

En van fairtrade original:

*Paneer is een kaas die veel in de Indiaas keuken wordt gebruikt. Je kunt de paneer eventueel vervangen voor halloumi.

Bereidingswijze

  1. Snijd de paneer in gelijke blokjes van ongeveer 3 centimeter. Roer de tandoori kruidenpasta door de yoghurt in een kom. Voeg voorzichtig de paneerblokjes toe en roer voorzichtig door zodat alle paneer bedekt is met het tandoori mengsel. Zet de paneer 30 minuten in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken.

  2. Snijd de paprika in gelijke stukken van 3 centimeter en de rode ui in partjes.

  3. Snijd voor de salsa de mango in fijne blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn. Hak de blaadjes van de munt. Verwijder met een theelepel de zaadlijst van de komkommer en snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de lente-ui fijn. Doe alle ingrediënten in een kom. Roer het limoensap en de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  4. Rijg de paneerblokjes om en om met de paprika en rode ui aan de prikkers.

  5. Grill de paneer spiezen in de oven op 200 graden op de grill stand tot de groenten gaar zijn en de paneer mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

  6. Serveer de tandoori paneer met de mangosalsa eventueel met basmati rijst

Als eerste fairtrade organisatie ter wereld en het enige non-profit merk in de Nederlandse supermarkt werken wij nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
Lees meer over ons