Lunch of bijgerecht voor 4 personen
30 min.
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Mexicaanse rijstsalade met picadillo

De Mexicaanse rijstsalade is friszuur door de limoen en boordevol smaak door de verse kruiden. De knapperige gebrande amandelen geven een goeie bite aan het gerecht. Om er een op en top Mexicaanse avond van te maken, combineren wij deze salade graag met enchilada’s met groene salsa met jackfruit en originele Mexicaanse tortillasoep. ¡Buen provecho, eet smakelijk!

Ingrediënten

  • Sap van 1 limoen

  • 3 el olijfolie

  • 1 geroosterde puntpaprika, in blokjes

  • 100 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt

  • 100 gr mais, afgespoeld en uitgelekt

  • 50 gr rozijnen

  • 1 el gehakte munt

  • 1 el gehakte koriander

  • 1 el gehakte dille

  • 2 el geschaafde amandelen, geroosterd

  • 2 el olijven schijfjes

  • Radijsjes in dunnen plakken voor de garnering

En van fairtrade original:

Houd je niet zo van pittig eten? Gebruik dan een half pakje van de kruidenpasta. Van wat je over hebt, kan je bijvoorbeeld deze goedgevulde quesadillas maken met groenten en picadillo.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat deze afkoelen.

  2. Roer de kruidenpasta door de olijfolie en limoensap. Meng dit samen met de rest van de ingrediënten door de afgekoelde rijst.

    Garneer eventueel met plakjes radijs.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.