6 personen
10 min.
Labneh

Labneh is een romige yoghurt dip uit Libanon. Lekker met wat Turks brood of als onderdeel van een Mediteraans gerecht. Labneh klinkt exotisch, dus misschien lastig om te maken, maar het tegendeel is waar!

*Houd er rekening mee dat de yoghurt minimaal 4 uur nodig heeft om uit te lekken. 

Ingrediënten

  • 1 liter Turkse yoghurt

  • ½ tl zout

  • 1 tl venkelzaad

  • ½ granaatappel (de pitjes)

  • 1 el frisse olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Roer het zout door de yoghurt. Doe een schone kaasdoek of theedoek in een vergiet en laat de yoghurt een nacht of in ieder geval 4 uur uitlekken de vergiet in de koelkast (vergeet niet om er een schaaltje onder te zetten om het vocht in op te vangen).

  2. Doe de uitgelekte yoghurt in een mooie schaal. Druppel de olijfolie over de yoghurt heen en bestrooi met de granaatappelpitjes. Kneus het venkelzaad licht in een vijzel en verdeel ook over de labneh. Strooi tenslotte wat zeezoutmix met groene kruiden naar smaak over het geheel.

  3. Om de Labneh mooi af te garneren kan je eventueel nog wat eetbare bloemblaadjes gebruiken of wat verse kruiden.

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie wij samenwerken.
Lees meer over ons