1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
6 personen
10 min.
Labneh

Labneh is een romige yoghurtdip uit Libanon. Lekker met wat Turks brood of als onderdeel van een Mediteraans gerecht. Labneh klinkt exotisch, dus misschien lastig om te maken, maar het tegendeel is waar! Op zoek naar meer dips? Wat dacht je van deze hummus of fetadip? Lekker met deze gemarineerde olijven.

*Houd er rekening mee dat de yoghurt minimaal 4 uur nodig heeft om uit te lekken. 

Ingrediënten

  • 1 liter Turkse yoghurt

  • ½ tl zout

  • 1 tl venkelzaad

  • ½ granaatappel (de pitjes)

  • 1 el frisse olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Start met het roeren van het zout door de yoghurt. Vervolgens doe je een schone kaasdoek of theedoek in een vergiet en laat de yoghurt een nacht of in ieder geval 4 uur uitlekken de vergiet in de koelkast (vergeet niet om er een schaaltje onder te zetten om het vocht in op te vangen).

  2. Pak de uitgelekte yoghurt en doe het in een mooie schaal. Druppel de olijfolie over de yoghurt heen en bestrooi met de granaatappelpitjes. Kneus het venkelzaad licht in een vijzel en verdeel ook over de labneh. Strooi tenslotte wat zeezoutmix met groene kruiden naar smaak over het geheel.

  3. Om de dip mooi af te garneren kan je eventueel nog wat eetbare bloemblaadjes gebruiken of wat verse kruiden.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons