1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2)
4 personen
30 min.
harira-soep

Harira soep wordt met name gegeten in Marokko, maar nu dus ook in Nederland! Het is een makkelijke en snelle voedzame soep die ook nog eens low budget is. Handig wanneer je even op je uitgaves moet letten. De tomaten, linzen en zoete aardappel geven de soep veel body. Combineer de soep met platbrood of turks brood! Ben jij benieuwd naar meer recepten uit de Arabische keuken? Maak dan ook eens gehaktballetjes met gedroogde pruimen of een heerlijke traditionele couscous.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 grote zoete aardappel

  • 1 stengel bleekselderij

  • 2 tenen knoflook

  • 400 gr tomatenblokjes

  • 620 gr linzen (2 blikjes)

  • 200 gr cavalo nero (of boerenkool)

  • 750 ml water

  • 3 el olijfolie

  • 5 gr koriander

  • 200 ml dikke yoghurt

  • 20 gr geschaafde amandelen

  • Zout en peper

En van fairtrade original:

Wil je het recept vegan maken? Vervang dan de dikke yoghurt door plantaardige kwark of yoghurt.

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes, de zoete aardappel in reepjes en hak de knoflook.

  2. Verwijder de nerf uit de cavalo nero (of de boerenkool) en snijd het blad fijn. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.

  3. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui met de zoete aardappel en bleekselderij ongeveer 3 minuten. Doe de knoflook erbij en bak kort mee. Roer de linzen en de kruidenpasta erdoor. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur ongeveer 8  minuten doorkoken. Proef de soep af en breng eventueel op smaak met peper en zout

  4. Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en hak de koriander. Schep  de cavalo nero door de soep en laat in ongeveer 2 a 3 minuten slinken.

  5. Verdeel de harira soep over 4 borden, schep hierover een flinke lepel yoghurt en bestrooi met de gehakte koriander en de geschaafde amandelen.

Waar smaak begint
Lees meer over ons