1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Snack voor 4 personen
10 min.
Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven, naast een goed glas wijn. Heerlijk voor bij de borrel!

Ingrediënten

  • 200 gr zwarte olijven zonder pit

  • 200 gr groene olijven zonder pit

  • ½ citroen (liefst biologische i.v.m. pesticide)

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 tl komijnzaad

  • ½ tl chilivlokken

  • 10 gr gehakte platte peterselie

  • 4 el olijfolie

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Doe de olijven in een vergiet, spoel ze af en laat goed uitlekken.

  2. Borstel de schil van de citroen goed schoon (er zitten veel pesticide op niet biologisch citrusfruit). Snijd de citroen met schil en al in hele kleine partjes van ± 2 mm.

  3. Kneus het komijnzaad in de vijzel en hak de knoflook fijn.

  4. Roer de citroen, knoflook, komijnzaad, chilivlokken en peterselie door de olijfolie en schep het olie/kruiden mengsel door de olijven. Geef nog een flinke draai van de peper-zeezout mix boven de olijven en roer nog eens goed door.

  5. Zet de olijven in ieder geval 2 uur in de koelkast zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Nog lekkerder worden de olijven wanneer je ze een dag van tevoren maakt.

Door het ontwikkelen van lokale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen.
Lees meer over ons.