1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3 - 4 personen
20 min. + 25 min. wachttijd
Glutenvrij
Fairtrade Original - Recept Chermoula met vis en groenten

Friszure citroenen, de intense smaak van olijven en knapperige courgette en winterpeen. Deze ingrediënten in combinatie met een stevige witvis zijn de basis voor deze smaakvolle Marokkaanse ovenschotel. Dit gemakkelijke gerecht zet je in een handomdraai op tafel. De friskruidige smaken van de chermoula-kruidenpasta combineren goed met de verse groenten en vis, maar gaan ook goed samen met bijvoorbeeld lamsvlees of garnalen.

Heb je meer zin in warme, kruidige smaken uit het Midden-Oosten? Dan is de vegetarische Shakshuka met eieren een aanrader. Voor ontbijt, brunch of diner: Shakshuka kan op elk moment van de dag.

Ingrediënten

  • 350 gr stevige witvis

  • 700 gr groente (1 courgette, 2 winterpenen)

  • 5 gr verse platte peterselie

  • 500 gr krieltjes met schil

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven op 160 graden. Wrijf, terwijl de oven opwarmt, de visfilets in met de helft van de kruidenpasta.

  2. Snijd de courgette en de winterpeen in dunne plakjes. Meng de plakjes groente in een grote ovenschaal met de rest van de kruidenpasta en verdeel in een dunne laag over de bodem van de schaal.

  3. Leg de visfilets op de groenten. Laat het gerecht in ongeveer 25 minuten gaar worden. Kook in de tussentijd de krieltjes gaar.

  4. Bestrooi de ovenschotel met verse peterselie en serveer met de gekookte krieltjes.

Vervang de visfilets door kipfilet of gepelde garnalen en varieer ook eens met rijst in plaats van krieltjes.

Smaak begint bij de oorsprong. Daar waar het zaadje de grond in gaat. Waar tropische regenbuien de rijstvelden onder water zetten en de zon het fruit rijpt.
Lees meer over ons