Waar dit gerecht om draait, is de rode ‘salsa’. In Mexico gieten ze de saus over de tortilla’s, waarbij de enchilada’s zwemmen in de salsa. In Nederland verdelen we de saus zowel in als over de tortilla’s. Vul je enchilada met alles wat je lekker vindt. Hoewel Mexicanen graag kip eten, kun je ook kiezen voor gehakt, bonen of groenten. De Mexicaanse guajillopeper geeft de rode saus zijn aromatische smaak met een beetje pit. Ideaal om af te wisselen met een slok van je frisse Mexican Mule. Of kies voor de romige enchilada’s met groene salsa voor een iets milder gerecht.
250 gram kipfilet
2 rode uien
Blik tomatenpuree (70 gram)
5 tortillas
1 teentje knoflook
100 ml crème fraîche
100 gram geraspte mozzarella
Bosje koriander
1 laurierblaadje
100 gram gemengde salade
Doe de kip, 1 ui, laurier, knoflook en de helft van koriander in 1 liter koud water en breng aan de kook. Houd 10 min. tegen de kook aan.
Haal kip uit de pan, trek uit elkaar en verdeel over tortilla’s.
Roer voor de salsa 130 ml kookvocht van kip en de helft van de tomatenpuree door de kruidenpasta. Verdeel de helft ervan over kip.
Rol de tortilla’s op en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de rest van de salsa, kaas en dungesneden ui erover. Zet 10 min. in de oven op 180C°.
Verdeel de koriander en room over de tortilla’s en serveer met een salade.
Tip: In plaats van kip kan je kiezen voor een vegetarische variant van kip, jackfruit of gegrilde groente.