1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
8 ijsjes
10 min. + 480 min. wachttijd
30 minuten of korter
Nagerecht
Tussendoortje
Vegetarisch
Fairtrade Original - recept - blackberryrose waterijsje

De beste snack op een warme zomerdag is toch wel een verfrissend waterijsje. Wil je eens iets anders dan een perenijsje of raketje? Ga zelf aan de slag. Waterijsjes maken doe je in een handomdraai en je kunt makkelijk variëren met verschillende soorten smaken. Dit ijsje is lichtzoet door de smaak van de bramenthee en honing. Ben je juist niet zo’n zoetekauw? Dan kan je ervoor kiezen om de honing weg te laten. De verse bosbessen in de waterijsjes zijn echte smaakbommetjes. Houd je meer van exotische smaken? Probeer dan eens deze ananas-ijslolly met chocola en pistache.

Ingrediënten

  • 600 ml kokend water

  • 50 gr blauwe bessen

  • 0ptioneel: 1 el rozenblaadjes

Bereidingswijze

  1. Hang de theezakjes in het hete water en laat 10 minuten trekken. Roer vervolgens de honing erdoor tot deze is opgelost en laat de thee afkoelen.

  2. Druk de blauwe bessen voorzichtig plat met een vork en verdeel ze samen met de  rozenblaadjes in de ijsvormpjes. Giet hier voorzichtig de afgekoelde thee over. Steek de ijsstokjes er in en zet de ijsjes in ieder geval 8 uur in de vriezer.

Wanneer je rozenblad gebruikt zorg dan dat dit onbespoten blaadjes zijn. Wij gebruiken bijvoorbeeld de blaadjes van de rozenstruik die in de tuin staat.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.