Pizza night, maar dan nét even anders. Met dit recept vol frisse groenten zet je in een half uurtje een vegetarische pizza op tafel die verrassend anders smaakt, maar toch heerlijk vertrouwd voelt.
Benieuwd naar andere recepten met een twist? Wat dacht je van rigatoni met aubergine, romige burrata en een vleugje Thaise basilicum? Of ga voor spaghetti met onze heerlijke Rode Curry gehaktballetjes.
1 Magioni pizzabodem
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
6–7 broccoli roosjes
1/2 courgette voor 6-7 courgette sliertjes
1 kleine gele ui
Een handvol verse basilicumblaadjes
3 el geroosteerde cashewnoten
sap van 1/2 limoen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de rode en gele paprika in stukjes en de broccoli in kleine roosjes.
Verhit een beetje kokosolie in een wok of grote pan en wok de paprika en broccoli voor 5-6 minuten. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
Snipper de gele ui fijn en fruit deze in een beetje kokosolie in dezelfde pan tot de ui glazig is.
Voeg de Rode Curry kruidenpasta toe en verhit kort op hoog vuur totdat de aroma’s vrijkomen. Voeg de Kokosmelk toe en roer goed door. Laat even kort pruttelen tot de saus licht indikt.
Bak de pizzabodem 2 minuten in de oven zonder iets erop.
Verdeel de Rode Curry saus gelijkmatig over de voorgebakken pizzabodem. Verdeel de wokgroenten over de saus.
Bak de pizza 6–8 minuten.
Snijd ondertussen de courgette met een mandoline of dunschiller tot dunne sliertjes en besprenkel deze met het sap van een halve limoen. Zet apart.
Haal de pizza uit de oven en beleg deze met de courgettesliertjes, cashewnoten en basilicumblaadjes. Sprenkel wat extra limoensap over de pizza voor extra frisheid.
Tips: Zorg dat de paprika en broccoli beetgaar blijven door ze niet te lang te wokken, ze garen nog door in de oven. Proef de saus voordat je hem op de pizza doet en voeg eventueel een scheutje sojasaus of limoensap toe voor nét dat beetje extra smaak.